Australien turist

Snowy Mountains


Snowy Mountains (eller bara Snowies som man ibland säger) är en bergskedja i Australien där landets högsta berg Mount Kosciuszko ligger med sina med 2 228 meter. Fyra till av landets högsta punkter finns i området. Snowy Mountains ligger i New South Wales och Victoria, 526 kilometer sydväster om Sydney. Det är även Australiens högst belägna nationalpark så vill du njuta av frisk bergsluft är Snowy Mountains det perfekta stället på grund av sitt läge.
Aboriginerna bosatte sig vid bergskedjan redan för 20 000 år sedan och först under 1800-talets första del kom Européerna dit. Snowy Mountains är känd för att ha Australiens bästa plats för utövare av vintersport. Här kan du åka allt från skidor, till skoter, till slalom och snowboard, till slädturer. Det finns gott om möjligheter och man kan inte ens jämföra Snowy Mountains med våra svenska motsvarigheter. Men bergskedjan ser inte bara sin glans under vinterhalvåret utan är nästan lika populärt sommartid med ridning, mountainbike cykling, vandringar och klättring. Eller varför inte fiske, här finns floderna Snowy, Murray och Murrumbidgee som är sammanlänkade genom ett vattenkrafts- och bevattningsprojekt sedan 1949. Det finns dessutom ett gäng idylliska sjöar. Vid Snowy Mountains kan du hyra in en egen fiskeexpert som hjälper dig att fånga fiskarna som gör dina fiskekamrater i Sverige gröna av avundsjuka. Men floderna är inte bara till att fiska i, här kan du även paddla kanot och göra egna utflykter eller guidade turer som är mellan 15-24 km lång. Vid Snowy Mountains finns det tre nationalpaker: Kosciuszko National Park, Alpine National Park och Burrowa-Pine Mountain National Park. Här är djurlivet fantastiskt och hit kommer många fågelskådare för att se beskåda det stora fågellivet.
Snowy Mountains är vad man skulle kunna säga är helt enkelt perfekt för alla sortens frilufsaktiviteter eller för att bara vila upp sig genom den fantastiska naturen och friska luften.