Australien turist

Hinchinbrook island


Hinchinbrook island heter världens största nationalparks ö med sina 390 km2 som ligger söder om staden Cairns. Det är en tropisk ö med vackra orörda sandstränder, regnskog, spetsiga klippor och 32 grader varmt i januari när det är högsäsong med en luftfuktighet på nära 90 procent. Många turister gör dagsturer till ön, njuter av dess natur, äter en god lunch och åker tillbaka men det går bra och är nästan värt att ta sig an ön ordentligt med övernattning inräknat. Varför inte bo i ett tält på stranden eller i någon av trädkojorna som finns?
Men att bara gå runt och sporadiskt titta på naturen är inte det enda som du kan göra vid ditt besök på Hinchinbrook island. Det finns många guidade turer som sträcker sig under flera dagar. En av de mest populära turerna är East Coast trail som beskrivs som en av världens bästa backpacking äventyr vilket är ett 3-7 dagars äventyr på slingriga vägar, förbi klara orörda vattenfall och tropisk regnskog. Att bara vandra kanske inte låter så jobbigt med i 30 gradig värme upp och ner för branta stigar så kan det ta krafter ur vilken vältränad person som helst. Men det är här du äntligen kan känna dig som en av huvudrollskaraktärerna i filmen The Beach. Men var noga med att boka plats i tid då bara 40 personer får tillstånd att gå turen åt gången.
Även om både naturen och vädret är perfekt så bör du ändå tänka på att smörja in dig väl, både med sol- och insektskräm. Sandloppor är vanligt och sover du i tält på stranden så kan du vara säker på att du får påhälsning av ”white-tailed rat”, en glupsk liten råtta som gärna äter allting, rykten säger att den till och med kan gnaga sig igenom en konservburk. I vilket fall är råttan ofarlig även om det inte är speciellt kul att få sin ryggsäck söndergnagd av en rackare som är mattokig - Därför läggs maten i särskilda lådor som hängs upp i ett träd.