Australien turist

Att flyga till Australien


Det går många flyg till Australien och många internationella flygplatser flyger dit regelbundet och även om Australien ligger på andra sidan jordklotet är det inte speciellt svårt att ta sig dit. Sydney är som största stad även det populäraste stället att flyga till och många början sin Australien resa just där eller att flyga dit och därifrån flyga vidare till mindre ställen och lokala orter. Regelbundna flyg till Brisbane, Cairns, Darwin och Perth går också från de internationella flygplatserna men oftast får du som Svensk mellan landa i London eller Frankfurt på dit vägen. Det går även att åka åt andra hållet över Asien med mellanlandning i Kina eller Japan och det är egentligen en snabbare väg.
Billigast flyger du under perioden oktober-maj, alltså inte Svensk semesterperiod och resan tar ungefär 10-11 timmar om du har tur och inte får dras med en lång väntetid vid mellan landningen då kan det bli ett dygns resande, det är snarare standard än ett undantag.
Som alla andra resor så gäller det ju billigare desto tidigare du är ute och bokar din resa. Men runt 12 000 svenska kronor är att räkna med. Förut var Australien ett dyrt land att åka till på grund av att det nästan inte fanns någon konkurrans. Nu börjar det bli vanligare och vanligare att lågpris bolag börjar flyga dit. Visum till Australien skaffar du lättast på www.eta.immi.gov.au där det finns olika visumtyper som du kan ansöka om och sen betalar du med kreditkort.