Australien turist

Broome i Australien


Bredvid flygplatsen Broome International Airport finns staden Broome som ligger i Kimberlyregionen, Australien. När vykortbilderna sällan stämmer överens med verkligheten är Broome undantaget. Outforskad natur möter en liten stad där befolkningen ligger kring 14 000 invånare men som fördubblas under turistsäsongen. Tills 1980-talet så var den enda vägen till staden just en liten väg och inte som nu när det finns en närliggande flygplats. Just detta gör att mycket av naturen i området fortfarande är så gott som orörd och outforskad. När folk väl började komma till Broome var det för sitt rykte om pärlor. Staden är fortfarande en pärlort med stor pärlindustri och många turister tycker att det är kul att testa lyckan att hitta en pärla.
Broomes klimat är uppdelat i två säsongen, en blöt och en torr. Den torra är mellan maj och oktober och turistsäsongen är även under dessa månader. Det är ett tropiskt klimat och regn är ovanligt. Mellan november till april är det regnperiod men låt det inte hindra dig från att resa till Broome. Det är färre turister och regn kommer oftast i korta intensiva skurar och vädret är fortfarande varmt. Det är under den här tiden du kan få se spektakulära solnedgångar som många andra säsongsturister missar. Året runt går det många guidade turer går, även om vissa turer måste ställas in på grund av stängda vägar under lågsäsongen. Brommes stadskärna är en blandning mellan koloni, gamla byggnader och nybyggen. Staden är dessutom passande att besöka för hela familjen, framför allt barn. Här finns det got om turistattraktioner som även de minsta kan gilla. Tillexempel efterlämningar av dinosaurer, kamelridning och minigolf.
Till skillnad mot många andra ställen i Australien som är kända för sin surfing så är Broome snarare känd för sin avsaknad av vind. Här kan du se nästan ett stilla hav, perfekt för snorkling och dykning. Som andra Australiensiska städer finns det perioder där Jellyfish är vanligt i vattnet, de flesta är inte farliga men i Broomes vatten finns det två sorter som kan vara livshotande, det är Irukandji och Box Jellyfish. Dessa är dock vanligast under perioden november till maj.